TOURGESCHIEDENIS.NL

Geschiedenis tour de france vanaf 1903

Tourgeschiedenis: Verhalen uit de geschiedenis van de Tour de France
Tourverhalen

Tourverhalen

Lees hier verhalen uit meer dan 100 jaar Tourgeschiedenis. 

De Tour de France van 1908 werd gekenmerkt door twee belangrijke feiten: Omdat de oprichter van de Tour Henri Desgrange een hekel had aan sponsors eiste hij in 1908 dat alle deelnemers op frames van de tourorganisatie zouden rijden. De rijders mochten hun fietsen zelf opbouwen. Een besluit waar de Tourorganisatie een jaar later alweer op terg zou komen. Verder was de Tour van 1908 de eerste Tour met een winnaar die al eerder een Tour de France had gewonnen.  Reden om eens in beeld te brengen wie Lucien Petit Breton eigenlijk was:

In 1999 reed de Italiaan Guiseppe Guerini in leidende positie op de Alpe D'huez. Guerini was ontsnapt en probeerde weg te blijven bij een jagend groepje met onder meer Escartin, Tonkov, Zulle, Armstrong en Virenque.

 Een aparte Massaspurt werd gereden tijdens de 6e etappe van de Tour de France van 1997. Tom Steels werd geduwd door Baldato. Hij dacht dat Moncassin hem duwde en daarom gooide hij tijdens de massaspurt met zijn bidon naar Moncassin.

In de etappe van Bourg D' Oissans naar Gap ontsnapte Lance Armstrong aan een ernstige valpartij die hem de tourzege had kunnen kosten...

Lucien Petit Breton was aan het begin van de 20e eeuw een groot wielrenner. Toch had hij de Tour van 1907 niet gewonnen als zijn directe concurrent Emile Georget niet gedeklasseerd was.